Gras

Houd uw gazon gezond

Om uw gazon fris en gezond te houden of om een volledig nieuw gazon aan te leggen, helpt Tuinwerken Vercauteren u graag een handje. Dankzij zijn uitgebreide vakkennis weet Jonas perfect hoe hij uw project moet aanpakken. Van grasmatten leggen tot gras doorzaaien, hij doet het allemaal.

Gras (door)zaaien

Zou u graag een volledig nieuw gazon laten aanleggen? Tuinwerken Vercauteren regelt het voor u en zaait het perfecte gras. Jonas geeft u gericht advies over welke soort gras uw tuin helemaal tot zijn recht brengt. Tijdens de werken maakt hij gebruik van de beste machines

Om kale plekken in uw bestaande gazon te herstellen, zaait Jonas gras door. Zijn werkwijze verloopt als volgt: hij maait het gras erg kort, verticuteert het om mos en ander afval te verwijderen en zaait het nadien door met een gespecialiseerde machine. Hierbij maakt hij groeven in de gazonbodem waarin hij de graszaden injecteert. Doorzaaien is mogelijk vanaf het voorjaar tot en met oktober.

Interesse in onze diensten?

Tuinwerken Vercauteren uit Sint-Niklaas

Vraag gerust uw vrijblijvende offerte aan!

Grasmatten

Wil u het liefst zo snel mogelijk een nieuw gazon? Dan kiest u best voor grasmatten of kunstgras. Beide opties houden heel wat voordelen in.

Zo zijn grasmatten niet duur, eenvoudig te plaatsen en vormen ze na de aanleg meteen al een dik begroeide grasmat. Na ongeveer twee weken zijn ze beloopbaar.

Kunstgras

Kunstgras is dan weer wat duurden maar vraagt erg weinig onderhoud.

U hoeft het gras niet te maaien, te verticuteren of te bemesten. Het gras blijft het hele jaar door groen en u zult geen last hebben van graspollen.

Bovendien verspilt u geen kostbaar sproeiwater in drogere periodes. Jonas helpt u graag om een oplossing uit te werken afhankelijk van uw behoeften.